Oldal kiválasztása

Adatkezelési tájékoztató

Személyes adataid védelme mindkettőnk számára fontos, épp ezért a ZrinyiAndi oldalán megosztott ilyen jellegű adatokat bizalmasan kezelem. Adataid kezelésekor a Magyarországon hatályos, 2011. évi CXII. tv. Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járok el.

Az alábbi Adatvédelmi tájékoztató tartalmazza Canesi Ildikó egyéni vállalkozó által létrehozott és üzemeltetett www.zrinyiandi.hu („Honlap”) által alkalmazott adatgyűjtési, kezelési és terjesztési gyakorlatot. Az Adatvédelmi tájékoztató minden általam a Honlapon kínált szolgáltatásra és termékre vonatkozik. A tulajdonosra és az üzemeltetőre vonatkozó egyéb adatokat az Impresszumban találod.

I. Személyes adatok gyűjtése

A Zrinyiandi Honlap az alábbi módokon gyűjt személyes adatokat a Felhasználóitól.

1. Felhasználó regisztráció

Amennyiben fiók kerül létrehozásra, tárolom a nevet, címet, e-mail címet, telefonszámot, amelyeket arra használok, hogy jövőbeni rendelések esetén a pénztár oldalon automatikusan megjeleníthessem azokat.

Célja: egyszerűsíti a Felhasználók számára a Holnap használatát azáltal, hogy nem kell egynél többször adataikat megadni. A leadott rendeléseik aktuális állapota a belépést követően megtekinthető.

Adatok köre: Felhasználó név, e-mail cím kötelező, vezetéknév, keresztnév, szállítási és számlázási cím, telefonszám opcionális.

Adatok felhasználása: A honlap a regisztráció kapcsán kizárólag a regisztrált felhasználók számára gyűjt a Felhasználói profil képernyőjén megjelenített adatokat. A regisztráció során megadott adatokat sem reklámcélú üzenetek küldésére, sem egyéb kapcsolatfelvételre nem használom fel.

Jogalap: A regisztráció önkéntes és a felhasználó bármikor törölheti a létrehozott fiókját.

2. Hírlevél feliratkozás

Célja: a feliratkozott felhasználók tájékoztatása a Honlapon megjelenő szolgáltatásokról, a termékeket érintő újdonságokról, a számukra érdekes ajánlatokról, promóciókról

Adatok köre: Vezetéknév, Keresztnév, e-mail cím

Adatok felhasználása: időszakos e-mailekben tájékoztatom a Felhasználókat a számukra releváns információkról.

Jogalap: A hírlevél feliratkozás önkéntes, és a hírlevelek láblécében található linken az adatokat a felhasználó önállóan módosíthatja, illetve regisztrációját megszüntetheti (leiratkozás). A leiratkozás kezdeményezhető a webshop@zrinyiandi.hu mail címre írt levélben is. Ebben az esetben a törlést a levél beérkezését követő egy héten belül végrehajtom.

Adatok törlése az adatgyűjtő által: A feliratkozók listáját minden negyedév első hetében felülvizsgálom, és amelyik feliratkozó a megelőző 2 évben kiküldött levelek egyikét sem nyitotta meg, azt törlöm az adatbázisból. Ugyanígy negyedévente törlésre kerülnek a hibás e-mail cím miatt kézbesíthetetlen levelek címzettjei illetve a leiratkozók összes adata.

3. Vásárlás

Vásárlóinktól adatokat gyűjtök a shopban történő vásárlási folyamat során.

Célja: a rendeléssel kapcsolatos számlázási-, szállítási- és kapcsolattartási feladatok ellátása.

Adatok köre: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím

Adatok felhasználása: A megadott adatokat kizárólag a rendelés teljesítéséhez használom fel. Harmadik félnek (futárszolgálat, számlázó alkalmazás) csak a szolgáltatás igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges adatokat adom át.

Jogalap: jogszabályi kötelezettség.

A webáruház látogatása során a következőket fogjuk nyomon követni:

  • Megtekintett termékek: ezt arra használjuk, hogy megjelenítsük a nemrég megtekintett termékeket.
  • Földrajzi hely, IP cím és böngésző fajta: ezen adatokat arra használjuk, hogy megbecsüljük az adókat és a szállítást
  • Szállítási cím: ennek még a rendelés véglegesítése előtt kérjük kitöltését, annak érdekében, hogy megbecsülhessük a szállítás díját vagy időtartamát és ezen adatokkal együtt küldhessük el ajánlatunkat.

Sütiket használunk, hogy megőrizzük a kosár tartalmát, amíg az oldalunkon böngészel.

A vásárlók által megadott információhoz kizárólag az adminisztrátor fér hozzá:

4. Hozzászólások

A weboldalon hozzászóló felhasználókról információt gyűjtünk, mivel az oldal az Akismet anti-spam szolgáltatását használja a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. A gyűjtött információ  a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc, a hivatkozó és weboldal URL (azzal az információval együtt, amelyet a felhasználó közvetlenül megad, mint név, felhasználónév, e-mail cím és maga a hozzászólás).

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

II. Nem személyhez kötött információk

1. Sütik

A Honlap ún. cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. A Felhasználó webböngészője cookie-kat helyez el a Felhasználók számítógépén adatnyilvántartási célokból. A cookie-k a Felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak. A Felhasználó részéről cookie-k engedélyezésére van szükség, amit a web-böngésző beállításaiban elutasíthat, illetve figyelmeztetést kérhet. Fontos megjegyeznem, hogy a Honlap egyes funkcióinak megfelelő működéséhez a cookie-k feltétlenül szükségesek.

Ha rendelkezik felhasználói fiókkal és be is van jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő belépéskor több sütit hozunk létre, amelyek elmentik a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

2. Analitika

Előfordulhat, hogy a www.zrinyiamdi.hu weboldal használata során a Felhasználókról a Honlap személyazonosításra nem alkalmas látogatási adatokat is gyűjt. Esetenként rögzíti a Felhasználók IP címét, böngésző és számítógép típusát, és más technikai információkat. Ezeket az adatokat elemzési, céges üzleti célokra is felhasználhatom, azonban kizárólag saját (Canesi Ildikó egyéni vállalkozó) tevékenységemen belül, az adatokat nem adom ki harmadik félnek.

III. Információ megosztás

A Felhasználók személyes és/vagy bizalmas adatait nem értékesítem, nem teszem közzé, illetve nem teszem elérhetővé harmadik fél számára. Harmadik féllel csak meghatározott céllal, a cél eléréséhez feltétlenül szükséges adatokat osztok meg.

1.Magyarországon belüli adattovábbítás

PartnerMegosztott adatokMegosztás oka
Magyar Posta Zrt
Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Cégjegyzékszám: 01-10-042463
·      megrendelő neve
·      email címe,
·      telefonszáma,
·      szállítási cím
megrendelt csomag kézbesítése
FoxPost Zrt
3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
cégjegyzékszám: 10-10-020309
·      megrendelő neve
·      email címe,
·      telefonszáma
megrendelt csomag kézbesítése
KBOSS.hu Kft.
1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
·      megrendelő neve
·      email címe,
·      telefonszáma,
·      számlázási cím
e-számla kiállítása
Profitárhely Kft.
6000 Kecskemét, Szolnoki út 23.
a honlap által tárolt adatoktárhely szolgáltató
Pál Lajos egyéni vállalkozó
5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 20/a
Nyilvántartási szám: 5751184
megrendelő neve
·      email címe,
·      telefonszáma,
·      szállítási cím
vászonkép gyártás és postázás

2. Európai Unión kívüli adattovábbítás

MailChimp hírlevélküldő alkalmazás

Az Egyesült Államokbeli székhelyű The Rocket Science Group LLC szolgáltatóval kötött kétoldalú szerződésem garantálja, hogy mindenben megfelelnek az EU Adatvédelmi Törvénynek. A megállapodás és az adatfeldolgozási helyek itt tekinthetők meg.

IV. Személyes adatok megőrzési ideje

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

AdatkörMegőrzési idő
vásárlási nyilvántartások8 év
rendeléssel kapcsolatos levelezésteljesítés után 30 nap
honlapon regisztrált felhasználói profila felhasználó általi törlésig
hozzászólásoka hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak.
hírlevél feliratkozás·       a felhasználó általi leiratkozásig
·      negyedéves adattisztítás során a két éve inaktív felhasználók törlésre kerülnek

V. Adatvédelem

Megfelelő biztonsági intézkedéseket és adatgyűjtési, -tárolási és –kezelési irányelveket követek annak érdekében, hogy a Felhasználók személyes információit a Holnapon biztonságban tároljam, továbbá ezen információkat megóvjam attól, hogy illetéktelenek hozzáférjenek, felhasználják, módosítsák, terjesszék vagy megsemmisítsék.

VI. Weblap, mint harmadik fél

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Felhívom a figyelmedet, hogy bármelyik fenti tartalomra, hirdetésre vagy linkre kattintva egy másik weblapra kattintasz. Canesi Ildikó egyéni vállalkozó, mint a Honlap üzemeltetője, nem ellenőrzi ezen oldalakon feltüntetett tartalmakat és linkeket, és nem felelős a Honlappal összelinkelt weblapokon alkalmazott irányelvekért. Ezen felül a fenti oldalak és szolgáltatások, beleértve a tartalmakat és linkeket, folyamatosan változhatnak, továbbá saját adatvédelmi irányelvekkel és felhasználói feltételekkel rendelkeznek. Bármely, Honlapomtól különböző oldal böngészését az adott oldal felhasználói feltételei és adatkezelési irányelvei szabályozzák. Minden Felhasználómnak javaslom, hogy a Honlapommal összelinkelt weblapok adatkezelési irányelveit is olvassa el, mivel azok eltérhetnek a sajátomtól.

VII. Változás joga

Canesi Ildikó egyéni vállalkozó fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítsa. Ezen dokumentum időről időre változhat, ezért minden Felhasználónknak javaslom, hogy időközönként látogassanak el ezen oldalra és tájékozódjanak, hogyan is védem meg az általunk gyűjtött személyes adatokat. A Felhasználók tudomásul veszik és elfogadják, hogy saját felelősségük rendszeresen megtekinteni ezen adatkezelési szabályzatot, és tájékozódni a változtatásokról.

A Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat. A módosítás hatályba lépését követően, a Honlap folytatólagos használatával, Felhasználó ráutaló magatartással elfogadja a módosításokat.

VIII. Kapcsolatfelvétel

Bármely, a Honlapot vagy a személyes adataidat érintő kérdés esetén kérem, hogy vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

webshop@zrinyiandi.hu

1311 Budapest, Pf 2.

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat hatályba lépésének napja 2020.06.14