Oldal kiválasztása

Úgy döntött megnézi a nagyvilágot, pedig bejárta már, mégsem látta sohasem. Nem vitt mást magával, csak a porondmester cilinderét (ennyi csak jár) és a kis zsámolyát. Az az övé volt, egyedül az övé. Ez volt az összes vagyona, amitől nem akart megválni. Az 5-ös számú zsámoly, amelyikre estéről-estére rá kellett állnia, hogy meghajoljon a tisztelt nagyérdemű előtt. Mindig elsőként állt fel a helyére és miközben büszkén kihúzta magát, elnéző mosollyal nézegette a társait akik igyekeztek megtalálni mielőbb a helyüket. Mindig ő volt a legügyesebb, mert tudta, ha a zsámolyon áll, nem kell hallgatnia az idomár durva hangját, olyankor békén hagyták. Talán ezért is döntött úgy amikor útra kelt, hogy magával viszi. Jó lesz az még valamire.. bármire. Hiszen semmi mása nem volt, csak ez. Az 5-ös számú.
Elindult. Egy pillantást sem vetett hátra olyan izgatott volt, mert annyi minden várt még rá: utcák, városok, országok, erdők, hegyek, tengerek, az óceánok.. Már nem is gondolt a manézsra. Mosolyogva a távolba nézett, közben önkéntelenül elkezdte lekapirgálni a zsámolyról az 5-ös számot.
Mire elérte a kellő magasságot az utazáshoz, már végzett is vele.

Először mindenáron légballonnal akartam a szökést nyélbe ütni, de aztán eszembe ötlött, hogy egy cirkuszban mindig kéznél van a cilinder, akkor legyen az a szállítójármű. De akadt egy kis bökkenő… nincs ám szárnya 🤨
De milyen egyszerű a fantázia világa, abban minden pontosan úgy szerepel, ahogy csak elképzeljük.♥️ Így szárnya nőtt a cilindernek, ami kicsit gonosz külsőt kölcsönzött neki (nem is baj, ha belegondolunk, hogy a porondmester volt a korábbi tulajdonosa). Azért a karimára fabrikáltam egy mosolyvonalat jelezve, hogy mostantól a kis elefánt legjobb cimboráját tisztelhetjük benne.
A táblácska már régóta megvolt. Apum (ő a beszállítóm😁) hozta egy fadobozban sok-sok más alkatrésszel együtt. Már akkor tudtam, hogy kivételes helyet fogok keresni neki valamelyik képemen. Szerintem jól megtaláltam a helyét, hiszen semmi más nem passzolt volna jobban a kis elefánt új életérzéséhez, mint a “Happy life” felirat.😊


A kép megvásárolható vászon nyomat formájában